BIO Wilde bosbessenpoeder
- rijk aan voedingsstoffen
- zonder toegevoegde suiker
- veelzijdig gebruik in de keuken
- Het product is op voorraad
- Minimaal bruikbaar tot: 31-05-2027
- Wij verzenden vandaag!

Wilde bosbessen (Vaccinium myrtillus) zijn kleine vruchten die groeien aan struiken in heel Europa en bekend staan om hun kenmerkende donkerblauwe kleur en licht zure smaak.
Hun diepe kleur komt van natuurlijke kleurstoffen, genaamd anthocyanen, die een van de krachtigste natuurlijke pigmenten zijn die in de natuur voorkomen.
Wilde bosbessenpoeder wordt verkregen door middel van lyofilisatie, een innovatieve vriesdroogmethode die afkomstig is uit onderzoek van ruimtevaartorganisaties. Deze methode werd oorspronkelijk ontwikkeld om voedsel voor astronauten op lange missies te conserveren, maar vandaag de dag zorgt het ervoor dat de authentieke smaak, kleur en natuurlijke ingrediënten van de vruchten ook op aarde behouden blijven.
Op deze manier behoudt het poeder alle rijkdom en aroma van verse bosbessen, zonder dat er enige toevoegingen nodig zijn.
Wilde bosbessen zijn geen nieuwigheid in de moderne voeding - ze werden al in de middeleeuwen gewaardeerd vanwege hun veelzijdige gebruik. Ze werden gebruikt voor het bereiden van zelfgemaakte desserts, drankjes en zelfs als kleurstof voor stoffen.
Rijk aan natuurlijke kleurstoffen die werken als antioxidanten, maken bosbessen al lang deel uit van gewaardeerde traditionele recepten - vandaag de dag worden ze vanwege hun voedingswaarde gerekend tot populaire moderne superfoods die een onmisbaar onderdeel zijn van gevarieerde dagelijkse voeding.
BIO Wilde bosbessenpoeder zal iedereen aanspreken die:
Gemiddelde voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie waarde | 1664 kJ / 398 kcal |
Koolhydraten | 87 g |
- waarvan suikers | 60 g |
Vetten | 2,09 g |
- waarvan verzadigde vetten | 0,17 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigde vetten | 0,28 g |
- waarvan meervoudig onverzadigde vetten | 0,88 g |
Eiwitten | 7,7 g |
Vezel | 14,44 g |
Zout | 0,4 g* |
*Het zoutgehalte is uitsluitend te wijten aan natuurlijk aanwezig natrium en kalium. Waarden kunnen variëren door ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
Ingrediënten: 100% bosbessenpoeder (Vaccinium myrtillus)*. *Uit gecertificeerde biologische teelt. Distributie gecontroleerd door SI-EKO-002. Landbouw buiten de EU.
Nettogewicht: 200 g
Aanbevolen dagelijkse dosis: 6 g (1 theelepel) poeder per dag. Het poeder kan worden gebruikt bij het bereiden van ontbijt of andere voedzame maaltijden.
Waarschuwing: Dit product is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Vanwege de natuurlijke ingrediënten kunnen de kleur, geur en smaak van individuele batches verschillen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en effectiviteit van het product. Sluit de verpakking na elk gebruik goed af om besmetting van het product te voorkomen.
Bewaren op een koele en droge plaats in de originele verpakking.
Wilde bosbessen zijn kleiner, hebben een intensere smaak en bevatten meer antioxidanten dan geteelde.
Voeg het toe aan smoothies, yoghurt, ontbijtgranen, havermout, rauwe desserts, sappen of water voor een natuurlijke kleur en smaak.
Ja, het proces van lyofilisatie (vriesdrogen) behoudt het merendeel van de vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Ja, ze bevatten van nature aanwezige suikers, zonder toegevoegde suikers maar ze hebben een lage glycemische index.
Ja, maar bij hoge temperaturen gaat een deel van de antioxidanten verloren - we raden aan om het na het bakken te gebruiken (bijv. als topping).