BIO Kurkumapoeder
- immuunsysteem en zenuwstelsel
- lever, bloed, huid, luchtwegen
- grote verpakking
- Het product is op voorraad
- Minimaal bruikbaar tot: 01-08-2026
- Wij verzenden vandaag!

Kurkuma (Curcuma longa) is een tropische plant uit de gemberfamilie, afkomstig uit Zuid-Azië, voornamelijk India. Hij is al duizenden jaren een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven - in de keuken, de geneeskunde en de ayurvedische traditie.
Vanwege de vele voordelen en de kenmerkende geel-oranje kleur staat het ook bekend als "het gouden kruid". Het meest gewaardeerde deel van de plant is de ondergrondse knol of wortel, waaruit kurkumapoeder wordt gemaakt, dat gemakkelijk kan worden opgenomen in de moderne voeding.
Kurkuma staat bekend om zijn vele heilzame effecten op het lichaam en welzijn. Onder andere heeft het invloed op:
Kurkumapoeder is veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken - haar licht warme, aardse en licht pikante smaak verrijkt allerlei gerechten. U kunt het gebruiken in sauzen, soepen, marinades, groentegerechten, risotto's, smoothies of warme dranken, zoals de populaire "gouden melk".
Naast de culinaire waarde is kurkuma ook een onmisbaar onderdeel van een gebalanceerde levensstijl. Vooral aanbevolen in de wintermaanden of in periodes van verhoogde belastingen, wanneer het lichaam extra ondersteuning nodig heeft.
Gemiddelde voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie | 1424 kJ / 341,7 kcal |
Vetten | 2,56 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,15 g |
Koolhydraten | 49,3 g |
- waarvan suikers | < 0,5 g |
Vezels | 21,9 g |
Eiwitten | 8,42 g |
Zout | 0,49 g |
Waarden kunnen variëren door ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
Ingrediënten: 100% kurkuma (Curcuma longa) poeder van gecertificeerde biologische teelt. Distributie gecontroleerd door SI-EKO-002. Landbouw buiten de EU.
Nettogewicht: 1000 g
Aanbeveling voor gebruik: u kunt het gebruiken voor het maken van thee, toevoegen aan smoothies, sap, yoghurt, spreads, saladedressing, enzovoort. Als kruid kunt u het gebruiken bij het bereiden van risotto, geroosterde groenten of andere gerechten.
Neem maximaal 3-5 g kurkumapoeder per dag.
Waarschuwing: Buiten het bereik van kinderen bewaren! Niet inademen.
Bewaren op kamertemperatuur en max. 65% vochtigheid.
De hoeveelheid curcumine in kurkumapoeder is niet gestandaardiseerd, omdat het een natuurlijk poeder is waarbij de concentratie van actieve stoffen kan variëren afhankelijk van de oorsprong, het oogstseizoen en de verwerkingsmethode. Gemiddeld bevat kurkuma ongeveer 3-5% curcumine, wat enigszins kan variëren van verpakking tot verpakking.
Het wordt aanbevolen om af en toe of dagelijks kleine hoeveelheden te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.
De tint van kurkuma poeder kan variëren van lichtgeel tot oranjegeel door natuurlijke verschillen in teelt, oogst en de hoeveelheid curcuminoïden. Dit is volkomen normaal en heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.
Ja, kurkuma wordt vaak gebruikt als natuurlijke kleurstof voor voedsel (bijv. rijst, pasta, sauzen), maar ook in cosmetica en zelfs voor het verven van textiel.
Nee, kurkumapoeder is de gemalen hele wortel, terwijl kurkuma capsules meestal een gestandaardiseerd extract bevatten met een hogere concentratie actieve ingrediënten.