BIO Kurkumapoeder
- met de Latijnse naam Curcuma longa
- ayurvedisch kruid
- met een hoog vezelgehalte
- Het product is op voorraad
- Minimaal bruikbaar tot: 01-08-2026
- Wij verzenden vandaag!

Kurkuma, wetenschappelijk bekend als Curcuma longa, is een meerjarige plant uit de gemberfamilie (Zingiberaceae). Haar bovengrondse deel wordt gekenmerkt door grote pijlvormige bladeren, maar het meest waardevolle deel bevindt zich onder de grond - de oranjegele wortel.
Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Azië, wordt het voornamelijk gevonden in India, waar het een belangrijk onderdeel is van de Ayurvedische traditie, omdat het zuiverheid en bescherming symboliseert.
Deze opmerkelijke specerij heeft al meer dan 4000 jaar gebruiksgeschiedenis, aangezien het al wordt genoemd in oude Sanskrietliteratuur, evenals Arabische en Europese geschriften uit de middeleeuwen.
Vanwege haar opvallende kleur wordt ze ook wel "het gouden kruid" genoemd, het meest bekend als de belangrijkste ingrediënt van currykruiden, maar doet het ook goed op zichzelf, velen gebruiken het ook als natuurlijk kleurstof.
De positieve effecten van kurkuma zullen worden gewaardeerd door iedereen, vooral door sporters na trainingen, mensen met een trage spijsvertering, vrouwen in de vruchtbare leeftijd, ouderen enzovoort.
BIO Kurkumapoeder kan zich beroemen op een hoog gehalte aan voedingsvezels, waardoor het een uitstekende toevoeging is aan uw dagelijkse routine.
Kurkumapoeder biedt vele verschillende manieren van gebruik en bereiding, zoals:
Gemiddelde voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie waarde | 1424 kJ / 341,7 kcal |
Vetten | 2,56 g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,15 g |
Koolhydraten | 49,3 g |
- waarvan suikers | < 0,5 g |
Vezels | 21,9 |
Eiwitten | 8,42 |
Zout | 0,49 g |
Waarden kunnen variëren door natuurlijke ingrediënten.
Ingrediënten: 100% kurkuma (Curcuma longa) in poedervorm van gecertificeerde biologische teelt. Distributie gecontroleerd door SI-EKO-002. Landbouw buiten de EU.
Nettogewicht: 200 g
Aanbeveling voor gebruik: U kunt het gebruiken voor het maken van thee, toevoegen aan smoothies, sap, yoghurt, spreads, saladedressing, enzovoort. Als specerij kan het worden gebruikt bij het bereiden van risotto, geroosterde groenten of andere gerechten. Neem maximaal 3-5 g kurkuma poeder per dag.
Waarschuwing: Dit product is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten het bereik van kinderen bewaren! Niet inademen. Bewaren bij kamertemperatuur en max. 65% vochtigheid.
De hoeveelheid curcumine in kurkuma poeder is niet gestandaardiseerd, omdat het een natuurlijk poeder is waarbij de concentratie actieve stoffen kan variëren afhankelijk van de oorsprong, het oogstseizoen en de verwerkingsmethode. Gemiddeld bevat kurkuma ongeveer 3-5% curcumine, wat enigszins kan variëren van verpakking tot verpakking.
Het wordt aanbevolen om af en toe of dagelijks kleine hoeveelheden te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.
De tint van kurkumapoeder kan variëren van lichtgeel tot oranjegeel als gevolg van natuurlijke verschillen in teelt, oogst en de hoeveelheid curcuminoïden. Dit is volkomen normaal en heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.
Ja, kurkuma wordt vaak gebruikt als natuurlijk kleurmiddel voor voedsel (bijv. rijst, pasta, sauzen), maar ook in cosmetica en zelfs voor het verven van textiel.
Nee, kurkumapoeder is de hele gemalen wortel, terwijl kurkumacapsules meestal gestandaardiseerde extracten bevatten met een hoger gehalte aan actieve ingrediënten.