BIO Koudgeperste Neemolie
- plantaardige grondstof
- veelzijdig in gebruik
- Ayurvedische traditie
- Het product is op voorraad
- Minimaal bruikbaar tot: 01-12-2027
- Verzending 09-11-2026
Neem (Melia azadirachta) is een imposante, groenblijvende boom die oorspronkelijk uit India komt. Hij staat bekend om zijn snelle groei en sterke weerbaarheid.
Ayurvedische traditie wordt de boom al millennia lang diep gerespecteerd en vanwege zijn veelzijdigheid tot de meest heilige planten gerekend.
Traditionele culturen maken al sinds mensenheugenis volop gebruik van alle delen van de plant — van de bladeren en de schors tot de vruchten.
De boom staat bekend om zijn uitzonderlijke natuurlijke weerstand en zijn vermogen om zichzelf te beschermen tegen externe invloeden. Deze unieke kracht wordt via de vruchten doorgegeven aan moderne verzorgingsformules.
De grootste rijkdom en concentratie aan actieve bestanddelen van deze Ayurvedische boom schuilen in de fruitzaden, waaruit de kostbare olie wordt gewonnen.
Neemolie wordt uitsluitend verkregen door middel van koude persing. Dit zachte proces zorgt ervoor dat alle essentiële vetzuren, specifieke bitterstoffen en andere heilzame, natuurlijke verbindingen volledig in de olie behouden blijven.
U herkent de 100% authenticiteit van de olie onmiddellijk: hij heeft een rijke textuur en een uitgesproken, scherpe, kruidige en naar knoflook neigende geur.
Vanwege de uitstekende reinigende en beschermende eigenschappen is deze olie een onmisbaar onderdeel voor zowel de algehele lichaamsverzorging als het onderhoud van uw huis en leefomgeving.
BIO Koudgeperste Neemolie biedt een uitzonderlijk breed toepassingsgebied en kan eenvoudig worden geïntegreerd in verschillende dagelijkse rituelen:
Belangrijke opmerking over de textuur: Bij temperaturen onder 21 °C wordt neemolie van nature dikker en begint deze te stollen. Als dit gebeurt, plaats de fles dan voor gebruik enkele minuten in warm water zodat de olie weer vloeibaar wordt.
Ingrediënten (INCI): BIO koudgeperste neemolie / Melia Azadirachta Seed Oil (CAS: 8002-65-1 / 90063-92-6).
Inhoud: 250 ml
Aanbevolen gebruik: Voor de vervaardiging van cosmetische producten, zoals crèmes, shampoos, lotions, zeep en tandpasta. Het wordt gebruikt als ingrediënt in formules, waarbij het aan de basis van het product wordt toegevoegd. Meestal wordt het in lage concentraties gebruikt (ongeveer 0,5–2 %).
Waarschuwing: Grondstof voor verdere verwerking. Niet bedoeld voor direct gebruik of consumptie. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Niet onverdund op de huid of het haar aanbrengen. Vermijd contact met de ogen of slijmvliezen. De kleur en geur van de olie kunnen per batch verschillen; dit is het gevolg van de natuurlijke plantaardige oorsprong en heeft geen invloed op de kwaliteit van de olie.
Bewaren goed afgesloten, op een koele en droge plaats.